Monday, December 27, 2010

Zencefil

image via google images


Beyoğlu'nun vejetaryen hayatına oldukça büyük bir katkısı olan Zencefil'e, sadece yemekten önce getirdikleri sıcak mısır ekmeği ve otlu tereyağı ikilisi için bile gidilebilir. Senelerdir değişmeyen menüsü ve huzurlu ortamı, yalnızca vejetaryenleri değil büyük bir çoğunluğu kendine bağlarken, ne yazık ki son ziyaretimde Zencefil'in menüsünden pek de memnun kalmadığımı belirtmeliyim.

Birkaç kişi gittiğimizden, farklı porsiyonları deneme imkanı bulduğumuz mekanda, ince bir dilim eski kaşarla servis edilen ancak oldukça yavan olan erişteli mercimek çorbasıyla yemeğe başladık. Karışık salata gayet güzeldi, börülce ve buğday eklemesiyle yalnızca salata yiyip kalkmak isteyenleri bile tatmin edebilir. Zencefil'e gittiğimde mütemadiyen sipariş ettiğim fırın mücver her ne kadar doyurucu bir porsiyonla gelse de, tadı itibariyle pek de istenileni veremedi. Keza, bamya ve sebzeli spagettiden de pek beklediğimizi alamadık. Siparişteki eksikler bir yana, bu tatsızlığın bir defalık bir şey olduğunu düşünelim ve Zencefil'de neler yenilebilir, ona bakalım:

Pırasalı kiş, sebzeli lazanya ve mantarlı patates mutlaka denenmesi gerekenlerden. Salata isteyenleri tatmin edecek bol alternatifli ve lezzetli salatalar ile mercimek köftesi, hafif yemek isteyenleri tatmin edebilir. Sadece sebzeyle yetinmek istemeyenlere tavuklu ve balıklı seçenekler de bulunmakta. Öğlenleri set menülerden çorba-salata sipariş edilebilir, ancak çorbada temkinli olmakta fayda var. Biz otururken yan masaya gelen ve gözümü alamadığım armut tatlısı da mutlaka denenmeli, bir dahaki gidişimde kaçırmayacağım. Mekanın ayrıca sıcak şarabı ve limonatası da meşhur; hesapla birlikte gelen küçük şekerler de kesinlikle atlanmamalı.

Çorbalar 5 - 7.5; Kiş ve mücver gibi tatlar 12.5; sebzeli börek 12; tavuklu ve balıklı yemekler 14 - 17.5; set menüler 14.5; tatlılar 9 TL civarında seyrediyor. Hesaba bir de kuver ücreti eklediklerini hatırlatmakta fayda var.


Zencefil, Taksim (via 2122438234 veya Kurabiye sokak No:8)

Ödeme şekli: Nakit, Kredi Kartı, SmarTicket, PassCard
Zamanlama: 8/10
Servis kalitesi: 9/10
Lezzet: 8/10 (eski günlerin hatırına)
Fiyat: 7/10
Görünüm: 8/10

No comments:

Post a Comment