Thursday, December 2, 2010

Yufkaa

image via panini happy


Kendi sloganlarından hareketle, "Doymanın en lezzetli yolu!!!" mudur bilmem ama Yufkaa'nın, doymanın alternatif yollarından biri olduğu kesin. Teşvikiye'deki Yufka Dürüm işleri, Caddebostan'daki Yufka Dürüm ve Ataköy'deki Yufka gibi bu isimde bir çok mekan bulunması ve yıllar önce adının zehirlenme olaylarında geçmesi Yufkaa'ya olan güvenimi biraz sarssa da, gerek geçmiş deneyimler, gerekse uzunca bir süredir oradan sipariş vermemiş olmak, onlara bir şans daha tanımamı sağladı.

Dürümden daha ince ve malzemesi daha Avrupai olarak tarif edilebilecek yufkalar, temelde etli, tavuklu ve sebzeli olarak ayrılabiliyor. Et-mantar-sebzeli veya tavuk-mantar-sebzelileri gayet lezzetli, hellim-sebzeli ve ıspanak-tavuklu da denenebilir. Yufkanın içine bu malzemelerle birlikte pancar sos (pembe, kremalı), acı sos veya zeytinli sos koydurabilirsiniz, benim tercihim pancarı pek sevmememe rağmen (cipsini tenzih ederim), genellikle pancar sostan yana oluyor.

Yufkaların yanı sıra mekanda hamburger ve salatalar da mevcut, tulum peynirli ve cevizli salata gözümü almış olsa da, yufkadan cayacağımı pek sanmıyorum. Öte yandan, tek bir yufkanın acıkmış bir insanı doyuramayacağından hareketle, patates kızartması söylemekte bir sakınca yok. Yufka fiyatları 6 - 8.5 TL arasında değişiyor, içecekler 2.5 TL.

Yoğun saatte olmamasına rağmen geciken siparişler kalın dokulu ve logolu kesekağıdı içinde geliyor; yufkalar alüminyum kap içinde poşetlenmiş olarak sunuluyor. Çatal-bıçağa gerek olmadığından koyulmamış, bolca peçete ve kolonyalı mendil mevcut. Ayrıca, içinizi rahatlatması ve yolda görüp "ellerinize sağlık" diyebilmeniz için, menülerinde ustalarının fotoğrafları da bulunuyor.

Yufkaa, Tünel (via website, 2122513859 veya yemeksepeti)

Ödeme şekli: Nakit, Kredi Kartı, SmarTicket, PassCard, Yemek çekleri
Zamanlama: 5/10
Servis kalitesi: 7/10
Lezzet: 7/10
Fiyat: 8/10
Görünüm: 4/10

1 comment:

  1. aç olan insanı bir tanesi kesmiyor. bunu belirtmek gerektiği fikrindeyim şahsen, bizzat, kendim, ben.

    ReplyDelete