Friday, December 24, 2010

Lokal Asmalımescit

image via google images

"Perşembe günleri Lokal'de Pad Thai günü!" Bu coşkulu cümle sizin için ne ifade ediyor bilmiyorum ama açıkçası ilk duyduğumda bana pek bir şey ifade etmemişti. Pad Thai'yi denemiş ve hayatı değişmemiş biri olarak, bugünkü durağımız Lokal'de onun dışında da yiyecek bir çok lezzetli alternatif olduğunu belirtmeliyim. 

Gece halini gündüz halinden daha çok gördüğüm mekanlar arasında bulunan Lokal, Thai mutfağının güzide örneklerini sergilerken, çorba-salata-ana yemek'ten oluşan hesaplı menüleriyle dikkat çekiyor. Her güne ayrı bir menünün olduğu mekanda, set menüler 10 ile 16 TL arasında değişiyor, 4 TL civarında seyreden içecekler bu fiyata dahil değil.

Pad Thai çılgınlığına kendinizi kaptırmazsanız, ızgara köfteden ızgara somonlu salataya, karidesli makarnadan yoğurt soslu pirzolaya kadar oldukça geniş seçenekler sizleri bekliyor. Farklı günlerde noodle, makarna ve salatalarını denediğim mekanda, bu seçimlere dair hiçbir şikayetim olmamakla beraber, yoğurt soslu pirzola sipariş edecekleri şimdiden uyarmakta fayda var: Pirzolanız tamamen kıpkırmızı bir sosun içinde geliyor ve beklenen yoğurt tadı olmamasının yanı sıra, masadaki vejetaryenleri ürkütecek bir görüntüsü var. Lezzetine gelirsek, sosun yoğunluğu nedeniyle pek fazla hissedilemeyen et tadının dışında, diğer tüm Lokal yemekleri gibi lezzetli. Keza, uzak durulacaklar arasında, nispeten yavan tadıyla kendinden beklenileni vermeyen somon teriyaki de bulunuyor.

Atıştırmalıklar arasında poppers ve love rolls, pek acıkmayanlar ya da mesai sonrası Happy Hour'u Lokal'de geçirmek isteyenler için gayet uygun. Porsiyonlar hiç fena değil, yanlarında gelen soslar ise harika bir bonus. Mekanın içkileri ise hem fiyatları, hem de çeşitleriyle denemeye değer. Atıştırmalıkların 8 - 25; noodle'ların 18 - 30; et yemeklerinin ise 22 - 30TL arasında olduğu Lokal'de paket servis yok, ama bizi Güney yarımküre'ye taşındığımıza inandıracak derecede sıcak geçen bu Aralık günlerinde, ofisten çıkıp biraz yürümenin kimseye zararı olmaz.

Son bir hatırlatma: Eğer Sodexho Passcard ile ödeyecekseniz, kasaya önceden söylemekte fayda var, işlem oldukça uzun sürüyor.

Lokal, Asmalımescit (via 2122455743)


Ödeme şekli: Nakit, Kredi Kartı, SmarTicket, PassCard
Zamanlama: 7/10
Servis kalitesi: 9/10
Lezzet: 7/10
Fiyat: 4/10
Görünüm: 8/10

3 comments:

  1. Bilgisayar çökünce, post'lar biraz gecikti. Özürlerimi sunarım efenm...

    ReplyDelete
  2. yemeksepeti'ndeki menülerinde fiyatlar daha ucuz? pek itibar etmemek gerek o zaman?

    http://elit.yemeksepeti.com/restmenu.asp?rest=134&Sorter=1

    ReplyDelete
  3. Şöyle ki, yemeksepeti bir çok restoranla indirimli menüler için kampanyalar yapıyor; fiyatların bu nedenle düşük olması mümkün. Fırsatı kaçırmamak lazım :))

    ReplyDelete