Saturday, December 25, 2010

Savoy Balık

image via vedatmilorunizinde

"Ofiste de balık mı yenir canım?!" demeyin, insanın canı balık istediği zaman, dışarıya da çıkamayacak durumdaysa, balık yemek için her yol ve her yer mübah oluyor. Uygun fiyatları ve garantili lezzetiyle Savoy Balık, omega3, omega6 ve fosfor ihtiyacınızı tek hamlede giderebiliyor.

Servis bir balık lokantasına nazaran hızlı, siparişler mekan logolu kağıt torbalar içinde, alüminyum kaplarda, bol ve taze ekmekle geliyor. Koca balığı o ufak alüminyum kaba sığdırmada kuyruğu katlayarak nispeten başarılı oldukları söylense de, "tavuk, balık, kelle; bunlar yenir elle" mottosu uyarınca pakede eklemedikleri çatal bıçak; meze söyleyenlere güçlük çıkartabiliyor. 

Bu siparişte ızgara levrek (soğanlı veya soğansız seçenekli), patlıcan salata ve beyaz peynir söyledim; ciddiyeti bozmamak adına, rakıyı bir başka siparişe sakladım. Izgara levrek gayet güzel pişmiş, yağı-suyu tam olarak geldi. Kendisine, tülde limon, bolca roka ve birkaç dilim turp eşlik ediyordu. Patlıcan salatayı çok püre olarak değil de daha diri seven birini memnun edebilecek kıvamda bir patlıcan salata ve dilimlenirken cimrilik yapılmamış bir beyaz peynir de ayrı kaplarda siparişte yerini almıştı; dolayısıyla sunum, lezzet ve porsiyon büyüklüğünden gayet memnunum.

Tavaların 12.5 - 20; ızgaraların 13.5 - 30; mezelerin 2.5 - 10; balık çorbası gibi başlangıçların da 6 - 15 TL arasında değiştiği Savoy Balık'ta, tereyağında karides, deniz börülcesi, lakerda ve levrek özellikle tavsiye, üzerine de kabak ya da incir tatlısı iyi gidebilir.

Savoy Balık, Cihangir (via website, 2122493382 veya yemeksepeti)


Ödeme şekli: Nakit, Kredi Kartı
Zamanlama: 8/10
Servis kalitesi: 6/10
Lezzet: 8/10
Fiyat: 7/10
Görünüm: 6/10


No comments:

Post a Comment