Saturday, December 4, 2010

Nu noodle

image via nu noodle

Çocukluğunu ve ilkgençliğini Amerikan filmleri izleyerek geçirenlerin gönlünde, karton kutuda eve söylenen Çin yemeğinin ayrı bir yeri vardır. Istanbul'da ilk Çin lokantaları belirmeye başladığında bir heves sipariş verip, alüminyum kapta gelen noodle'ı görünce nasıl hayalkırıklığına uğradığımı hatırlıyorum da, son dönemde gerek görsel olarak, gerekse lezzet olarak yaşadığımız çeşitlilikten başım dönmüş durumda. 

Nu noodle, Sıraselviler caddesi üzerinde bulunuyor; paket sipariş vermenin yanı sıra, camın önündeki barında oturup, geleni geçeni seyrederek yemek yemek mümkün. Temel bir noodle çeşidi üzerine fiyatları değişen malzemeleri ve sosları ekleyerek yaptığınız noodle'lar Çin Büfe veya Fastwok'un fiyatlarını aşıyor; ama porsiyonların doyuruculuğu ve malzemelerin bolkepçe konması bu yüksekliği dengeliyor.

Normal, diyet, ramen veya udon noodle'lardan birini tercih ettikten sonra, içine ekleteceğiniz sebzeler 1 - 1.75; etler 3 - 6.90 TL arasında değişiyor; ananas, yer fıstığı gibi malzemeler için ise 2.25 ile 3 TL arasında bir ücret ekleniyor. Havuç, beyaz lahana, soya filizi ve yeşil soğan ile tatlı-ekşi, satay, istiridye gibi soslardan ilki ücretsiz, ekstra sos 1.5 TL. Sebzeli ve dana etli bir noodle ısmarladığınızı varsayarsak, içecek hariç yaklaşık 18 TL ödüyorsunuz. 

Paket servis restoranın kendi kağıt torbaları içinde yapılıyor, sipariş sırasında chopstick ve çatal arasında tercih yapabilmek, bizim gibi chopstickle sinek avlayabilenler için pek bir şey ifade etmese de, taneleri yakalamakta güçlük çekenlere oldukça yardımcı olabilir. Ekstra soya sosu ve kolonyalı mendilin eşlik ettiği siparişler, elbette "filmlerdeki gibi" karton kutularda geliyor; zamanlama da oldukça iyi.

Nu noodle, Cihangir (via website, 2122448899 veya yemeksepeti)

Ödeme şekli: Nakit, Kredi Kartı, SmarTicket, PassCard, Yemek çekleri, Multinet
Zamanlama: 8/10
Servis kalitesi: 9/10
Lezzet: 8/10
Fiyat: 5/10
Görünüm: 7/10

1 comment:

  1. Nu Noodle'da her seçim yeni bir yemek... Özgürlüğünüz ve yaratıcılığınız için Nu Noodle!!

    ReplyDelete