Tuesday, December 14, 2010

Deep Restaurant

image via deep's facebook page


Pizza Hut'tan sonra girdiğim writer's block veyahut writer's göbek'ten sonra, sıradaki durak Fransız Kültür Merkezi'nin arka sokağında bulunan Deep Restaurant. Lise yıllarımızın önemli mekanlarından biri olan Deep, son yıllarda yaptığı atılımla karşı binasında Deep Bistro'yu açarak mekanını genişletti; bununla beraber, Bistro'nun soğukluğu, restoranın deniz ağırlıklı sıcak dekorasyonunu ve mavi ekoseli örtülerini değiştiremedi.

Gerek ofis çıkışı happy hour için, gerekse öğle molasında nispeten lezzetli ve sağlıklı bir şeyler yiyebilmek için, Kurabiye sokaktaki Deep tercih edilebilir; paket servisleri olmadığından, yediklerinizi yakma yolunda adımlar atmanız da mümkün. Kırmızı ve beyaz et porsiyonları yanlarında kızarmış patates ve sote sebzeyle geliyor; makarnalar ve salatalar ise oldukça doyurucu. Mekanın, ayrıca, vejetaryenler için geniş bir menüsü var, ıspanak köftesi, mantar köftesi ve zeytinyağlı dolmalar, hem porsiyon boyutu, hem de lezzet açısından oldukça çekici.

Deep'te yenebilecekler arasında, ara katı kaşar peynirden mamul çift katlı tavuk schnitzel, boyutuyla göz dolduran fish & chips, çıtır tavuk salata ve vejetaryen tabağı bulunuyor. Ayrıca, sıcak şarabı da denenmesi gereken kalemlerden. Kırmızı etler 13.5 - 22; beyaz etler 13.5 - 15.5; dolmalar 10.5; salatalar 13 - 16 TL arasında değişiyor.

Personel güleryüzlü, "kalksanız da yerinize başka birini alsak" diye başınızda beklemiyorlar. Dışarıdan loş görünen mekan, içeride daha rahat ve huzurlu.

Deep Restaurant, Taksim (via 2122434483)

Ödeme şekli: Nakit, Kredi Kartı, SmarTicket, PassCard, Yemek çekleri
Zamanlama: 8/10
Servis kalitesi: 9/10
Lezzet: 7/10
Fiyat: 8/10
Görünüm: 8/10


No comments:

Post a Comment