Tuesday, December 14, 2010

Galata Kiva Han

image via galatakivahan.com

Pazartesi sendromunun Salı'ya sirayet ettiği bir haftadan, mana ve ehemmiyeti öyle pek de yüksek olmayan bir Salı gününde, her canlının yemeklerini bir kere tatması gereken, tüm huysuzları mutlu edebilecek, Galata'daki Kiva Han'la birlikteyiz. Paket servisi olmadığından, her ne kadar Taksim meydanına yakın olanları bu havada biraz üşütecekse de, mutlaka denenmesi gereken bir mekan.

Açıkçası, "Anadolu'nun sır lezzetleri" sloganıyla yola çıkan ve bu amacı gayet güzel yerine getiren Kiva Han'dan bugüne kadar haberim yoktu, dolayısıyla bana ve blog'a desteklerini esirgemeyen iş arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunarım. Gelelim ne yediğimize: 

Çorbalardan; içinde nohut, bulgur ve bol yoğurt olan pazı çorbasını es geçmemek gerek. Yoğurtlu çorba sevmeyenler için fasulyeli ve patatesli bulgur çorbası da mevcut.

Çorbanın yanına hafif yemek isteyenler için salad bar'dan seçilebilecek farklı zeytinyağlı türleri bulunuyor: Antakya'dan zahter ve karnıkara (börülce salatası), Sivas'tan yoğurt ve sarımsaklı buğday salatası subura, Adana'dan fellah köfte ve Tokat'tan acuka özellikle tavsiye.

Tepsi yemeklerinden içli köftenin tepsi versiyonu olan, Hatay kökenli sini oruğu güzel, ancak elbette ağır. Etli tencere yemeklerinden ise kestane ve arpacık soğanı içeren kestane aşı gayet lezzetli.

Tatlılara gelirsek, her ne kadar aklım un helvasında kaldıysa da, özel tavsiye üzerine çıtır kabak tatlısını denedim. Üzerine hafif tahin sosla servis edilen tatlının ilk lokması cennetti; mutlaka denenmeli.

Fiyatların da gayet uygun olduğu Kiva Han'da çorbalar 4; dolu dolu karışık zeytinyağlı tabağı 15; tepsi ve etli tencere yemekleri 10; tatlılar ise 5 TL.

Galata Kiva Han (via website, 2122129898 veya Galata Kulesi Meydanı, No: 4)

Ödeme şekli: Nakit, Kredi Kartı, SmarTicket, PassCard, Yemek çekleri
Zamanlama: 9/10
Servis kalitesi: 9/10
Lezzet: 10/10
Fiyat: 9/10
Görünüm: 8/10

No comments:

Post a Comment