Monday, December 6, 2010

Pizza Hut

image via google images

İtiraf ediyorum, öğle yemeğinde ofise söylediğimiz dipsos pizzanın yarısını ben yedim. Ve yine itiraf ediyorum, o haydari sosu son pizza parçasıyla dibine kadar sıyıran da bendim. Evet, bu post'un konusu, ofis partilerinin, kalabalık siparişlerin ve geç saate kadar çalışanların "fiyatta hafif - göbekte ağır" restoranı, Pizza Hut.

Her ne kadar malzeme çeşitleri, ince hamur ve hatta dubleks hamur seçenekleriyle Domino's pizzayı Pizza Hut'a sıklıkla tercih etsem de, dipsos pizzanın yanında getirdikleri soslar ve o "sanki çok ağır yemiyormuş" havası veren ince kesilmiş dilimleriyle, Pizza Hut'a karşı koymak çok zor olabiliyor. Söyleyecek çok bir şey yok, senelerin Pizza Hut'ı...

Vejetaryen alternatifler arayanlar için Akdeniz ve Sebze Supreme; gelenekselden şaşmak istemeyenlere Çiftlik Evi ve Dört Mevsim; etibol sevenler için ise Et Supreme ve Super Supreme önerilebilir. Dikdörtgen gelen dipsos pizzaların, haydari ve latin sos içeren seti, barbekü sos içeren önceki seti aratsa da, pizzanın yanında ilginç bir şekilde güzelleşen yoğurtla oldukça lezzetli oluyor. Öte yandan, paket sipariş vermek yerine restorana gidilirse, salad bar'a ve çorba-makarna standına uğramak da faydalı olabilir.

Pizza Hut'ın son dönemde lanse ettiği P'zone pizzalar ise, Calzone gibi kapalı geliyor, ancak onları denemeyi bir sonraki göbeğe saklayacağım. Fiyatlar şöyle: Orta pizzalar 17 - 23.5; Dipsos pizzalar 12.9 - 15.9; P'zone pizzalar ise 7.5 TL. Siparişler oldukça hızlı, klasik pizza kutusunun içinde, çatal-bıçak servisiyle birlikte geliyor. Mütemadiyen elle yediğimiz düşünüldüğünde, siparişlere ıslak mendil de eklemeleri mantıklı olabilir.



Pizza Hut, Taksim (via website, 2124446555 veya yemeksepeti)

Ödeme şekli: Nakit, Kredi Kartı, SmarTicket, PassCard, Yemek çekleri
Zamanlama: 9/10
Servis kalitesi: 7/10
Lezzet: 7/10
Fiyat: 7/10
Görünüm: 7/10


No comments:

Post a Comment