Tuesday, November 30, 2010

By Çorbacı Soup Bar

image via delicious-cook


İlk açıldığında, ingilizce-türkçe kırması isimlerden pek hazzetmediğim için az dalga geçmemiştim By Çorbacı'yla. Sonrasında gerek çorbaları, gerekse menüsü kısıtlı olmasına rağmen bolkepçe koydukları salatalarıyla, hafif yemek istediğim günlerin kurtarıcısı oldular. Galatasaray Lisesi'nin arka köşesinde, Ara Cafe'nin biraz aşağısında bulunan mekanın, elbette ki paket servisi de var. Gece geç saatlerde alkol üstü çorba ihtiyacını da gidermeye yardımcı olan By Çorbacı'nın tek sorunu, ortalama 4.5 - 5.5 TL olan çorbalarına karşın, paket serviste minimum tutarın 12.5 TL olması.

Her zaman menüde bulunan çorbalar arasında; yeni tatlar denemeye pek açık olmayanlar için kremalı mantar, brokoli ve ezo gelin sipariş edilebileceği gibi, içinde kocaman hellim parçaları olan hellim çorbası da doğru bir seçim olabilir. Kapya ve kereviz gibi çok da alışılmadık malzemeler içeren nevizade çorbası; patates püresi, tabasco ve kaşar peynirinden mamul meksika ateşi ve ıspanaklı-nohutlu osmanlı çorbası, By Çorbacı'nın her zamanki spesiyaliteleri arasında.

Çorbalara ek olarak, suçlu hissetmeden yiyebilmeniz için yoğurdu bol, mayonezi az yoğurtlu kabak; lezzeti ortalamanın üzerinde kısır ve her ne kadar soğuk olduğunu hatırlatsalar da, bir çok siparişte sıcacık gelen "dikkat çok yağlı!!!" kadınbudu köfte de sipariş edilebilir.

80'lerin sonundan bugüne yaşayan geleneksel "beyaz üstüne kırmızı kurdele motifli" poşetlerde gelen siparişlerde; çorbalar köpük kaplarda, taze ekmek ve salatalık turşusu ile geliyor, kaşıktan peçeteye her şey tam. Fiyatları yukarıda belirtmiştim; çorba dışında salatalar 4, hazır paket tatlılar 2.5 TL. Ofise sipariş etmeyip restoranda yemek isteyenleri farklı ekmek çeşitleri ve rahat bir ortam bekliyor. Bu iki seçeneğe ek olarak, İstiklal'de bir yerlere yetişmeye çalışırken yolda atıştırmak isteyenler için bardakta çorba ideal.

By Çorbacı Soup Bar, Galatasaray (via website, 2122445169 veya yemeksepeti)

Ödeme şekli: Nakit, Kredi Kartı, Yemek çekleri
Zamanlama: 8/10
Servis kalitesi: 9/10
Lezzet: 9/10
Fiyat: 8/10
Görünüm: 8/10

No comments:

Post a Comment