Wednesday, November 24, 2010

Pita Khubiz Cafe

image via: wholesomemommy


Açılış günü onuruna, bir entry okuyana bir entry bedava!

Bilen bilir, yabancı sanatçıların kulis istek listelerinde mütemadiyen bir humus lafı geçer. Her yerde bulunabildiğine inandıkları yegane gıda humus mudur, You Don't Mess with the Zohan filmine gönderme midir bilinmez, bu hafta kulis listeleriyle uğraşırken en sık rastladığım gıda bu oldu, eh görünce de yemek lazım.

Salı akşamı, Taksim civarında uygun fiyata humus getirebilecek yerlerden ikincisi (ki birincisi, Talimhane'deki Falafel House'dur, onu da başka bir girdide konu ederim) Pita Khubiz Cafe'den ilk siparişimi verdim. Temelde farklı içeriklerle pita yapan bu restoranda, humus, babagannuş, tabouleh gibi mezeleri ayrıca da sipariş etmek mümkün. Şimdiye kadarki falafel siparişlerini hep Falafel House'dan verince, ister istemez bir karşılaştırma ortaya çıkıyor, işte sonuçlar:

Falafel'i porsiyon olarak istediğinizde, çin yemeği kabına benzer bir kapta geliyor, yoğurtlu sosu ise ayrıca sos kabında, servis ve yemek açısından oldukça güzel. Nohut köfteleri açıkçası biraz yanmış ve kuruydu, bu konuda Falafel House'un tecrübesine erişmelerine biraz daha var. Humus gayet güzel, her ne kadar İsrail humuslarını her zaman aratsa da, baharatı oldukça hafifletilmiş, ilk defa humus yiyecek olanların bile sevebileceği cinsten. Babagannuş ise daha ziyade Meziz'in hazır mezelerini anımsatıyor, pek bir numarası yok.

Her iki meze de yoğun bir zeytinyağının içinde geldi, zeytinyağı sevmeme rağmen açıkçası tadını biraz ağırlaştırmıştı. Eşlikçileri pita için ise durum nötr, belki restoranın asıl amacı olan "pitanın içinde malzeme" mantığına uygun bir sipariş verseydim daha farklı olabilirdi.

Servis restoranın logolu poşetlerinde, ancak çatal-bıçak unutulduğundan, kolonyalı mendil var mı, ekstra baharat eklenmiş mi bilemiyorum.

Pita Khubiz Cafe, Taksim (via website, 2122926767 veya yemeksepeti)


Ödeme şekli: Nakit, Kredi Kartı, SmarTicket, PassCard, Yemek çekleri
Zamanlama: 5/10
Servis kalitesi: 6/10
Lezzet: 8/10
Fiyat: 9/10
Görünüm: 9/10


No comments:

Post a Comment