Monday, November 29, 2010

Peri Petie Bistro

image via google images


İş değişikliği bazen istenmeyen sonuçlar doğurabiliyor. Normal insanlar için bu tür değişiklikler vasıta sorunları, maaş, sigorta gibi konularda olurken, bende genellikle yemek konusunda tezahür ediyor. Artık ne yazık ki servis sınırları içinde bulunamadığım Peri Petie, yemeksepeti'nde hala Taksim'i seçebilenler için lezzetli ve uygun fiyatlı yemekler sunmakla beraber, kimi zaman iki kişinin rahatça paylaşabileceği porsiyonlara da sahip.

Vejetaryen veya hafif yemek isteyenlere yoğurtlu anne kızartması ve sebze rüyası'nın başı çektiği oldukça çeşitli bir menü sunan Peri Petie'de beyaz et sevenlere piliç tornedo, viyana schnitzel veya mozarellalı piliç ızgara, makarna isteyenlere bol malzemeli somonlu fettucini ve peri petie makarna, etçillere ise pek güzel kuzu pirzola veya dalmar soslu bonfile önerilebilir.

Paket serviste, siparişler köpük kaplar içinde ekstra folyolanmış şekilde geliyor, dolayısıyla herhangi bir sıcaklık kaybı söz konusu değil. Büyük bir kesekağıdıyla ayrıca paketlenen siparişlerde çatal-bıçak ve birkaç dilim tahıllı ekmek eksik edilmiyor. Ortalama servis süresi 40 dakika ve kalabalık saatlerde uzayabiliyor, dolayısıyla açlıktan ölmemek adına çok da acıkmadan sipariş verilmeli. Beyaz etler, salatalar ve makarnalar 10 - 12 TL, kırmızı etler 18 - 20 TL, kızartma ve sebze rüyası gibi porsiyonlar 10 -12 TL arasında.

Gidip yerinde görmek isteyenler için, Küçükparmakkapı sokak no: 34'te bulunduğunu ancak paket servisin restoran servisinden daha iyi olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Cafe Peri Petie, Taksim (via website, 2122438963 veya yemeksepeti)


Ödeme şekli: Nakit, Kredi Kartı, SmarTicket, PassCard, Yemek çekleri
Zamanlama: 4/10
Servis kalitesi: 8/10
Lezzet: 8/10
Fiyat: 8/10
Görünüm: 8/10

No comments:

Post a Comment