Friday, November 26, 2010

İst Cafe

image via google images

Ay sonunda blog yazmaya başlamak pek de akıl kârı değilmiş, tarihe not düşülsün, bir dahaki yemek blog'u maaşa denk getirilsin. Bu entryde, huzurlarınızda, güzel yemek yemek isteyip ofisten dışarı adım atamadığımızda imdadımıza yetişen, paket servisiyle restoran servisi birbirine neredeyse denk bir mekan var: İst Cafe.

İstiklal caddesi üzerinde, dışı camekanlı, fiyatları orta-üst düzeyde olan restoranlardan biri olan İst Cafe'ye, genellikle güzel bir makarna, biftek ya da tavuk schnitzel istediğim zaman başvuruyorum. Her ne kadar geçen gün Pizzeria Trio'nun makarnasını denedikten sonra İst Cafe'nin makarna sunumu çok çekici gelmese de, makarnanın yanında bedelsiz yolladıkları ufak salata ya da yulaflı piliç schnitzel ve taze kekikli piliç ile yanlarında gelen lezzetli püre için İst Cafe'den vazgeçemeyebilirim. Her yemeğin yanında ısrarla yolladıkları zeytinli-kepekli ekmekler ise, ertesi gün kahvaltı bonusu olarak saklanabilecek kadar güzel. Izgara sebze tabağı da menünün kayda değer öğelerinden.

Ortalama servis süresi yarım saat ile 40 dakika arasında değişmekle beraber, gerek siparişin şık bir kesekağıdı içinde gelmesi, gerekse sipariş üzerinde istediğiniz değişikliklere surat asmamaları ve güzel sunum, İst Cafe'yi öğlen ve akşam siparişlerine dahil etmemi sağlıyor. Grup siparişlerinde "onu yemem, bunu beğenmem, ev yemeği yok mu?" diyebilecek huysuzlar için, tadı hiç de fena olmayan etli yaprak sarma bile var, daha ne olsun?

Beyaz etler 14 - 15.5; kırmızı etler 15 - 19; makarnalar 11 - 12.5 TL arasında. Makarna siparişlerinden ufak karışık salata, diğer siparişlerden 2 adet roll ekmek eksik edilmiyor, çatal-bıçak-kolonyalı mendil mutlaka çıkıyor.


İst Cafe (via website, 2122517951 veya yemeksepeti)

Ödeme şekli: Nakit, Kredi Kartı, SmarTicket, PassCard, Yemek çekleri, Multinet
Zamanlama: 6/10
Servis kalitesi: 9/10
Lezzet: 8/10
Fiyat: 6/10
Görünüm: 8/10

No comments:

Post a Comment