Monday, November 29, 2010

Çay saati

image © aslıhan tuna


"Ay çalışmaktan kafamızı kaşıyamıyoruz şekerim, ne çayı, ne saati?!" diyenlerin masalarındaki türk kahvesi fincanlarına dikkat çekerek başladığım bu entry'de, saat 16:30-17:00 sularında bünyeye duhul eden çay içme ve yanında mutlaka bir şeyler yeme ihtiyacını sorgulayacağım.

Sizi bilmem, ancak bu saatlerde ortaya çıkan çay-kahve ihtiyacı pek de öyle kuru kuru geçiştirilecek gibi olmuyor; eh, her gün de evden kurabiye-kek getirilemeyeceğine göre, çevredeki cafe, büfe vedahi otomatlar yardıma koşuyor.

Ofisimizin çay saatlerinin resmi gıdası fındıklı Eti Hoşbeş; tuzlu ihtiyacımızı ise son günlerin keşfi Eti Elbette ile gideriyoruz. Hazır gıdadan az daha çetrefilli bir şeyler arayanlar ve öğleden sonra "bir koşu" Starbuck's'a gidecek kimseyi bulamayanlar için, buyrun Taksim'deki çay yanına abur cubur mekanları:

Dilek Pera: Yemeklerinin de başka bir post konusu olacağı nezih mekan Dilek Pera'da, kilosu ortalama 16-18 TL'ye tatlı-tuzlu kurabiye çeşitleri, petit-four'lar ve pastalar mevcut. Tatlıları fena değil, tuzlular da ortalamanın üzerinde. (via website veya 2122927767)

Barcelona Patisserie: Gençliğimizin popüler takılma mekanlarından Barcelona, Serfurkes ve Furbar gibi ilginç pasta isimleriyle dikkat çekerken tahinli kurabiyeleri ve biskrem'den daha iyi kotardıkları içi çikolata kremalı bisküvilerle ağzımızı tatlandırıyor. Petit-four'ları Dilek Pera'dan çok daha iyi, ama elbette bir Pelit kalitesi yakalamak mümkün değil. (via 2122924321 veya yemeksepeti)

Bread's: Birebir deneyimim az, ancak söyleyenlerin yalancısıyım, Bread's sevenler cemiyeti giderek genişliyor. Yakın zamanda deneyip yeni bir post'a konu edeceğim, bu arada siz benim için kuru domatesli & patlıcanlı puf böreğini deneyebilirsiniz. (via website, 2124448182 veya yemeksepeti)

+ Profiterol: Profiterolü, bütün hafta salata yiyen şanslıların ya da kilo alma güçlüğü çekenlerin en güzel ödülü olabilecek, adıyla müsemma bir mekan + Profiterol. Yalnızca profiterolü değil ekleri de denenmeli, siparişlerde zaman zaman yaptıkları sürprizler de heyecanla beklenmeli. (via 2122435900 veya yemeksepeti)

Aslı Börek: Kendilerini  daha çok su böreği çeşitlerinden tanıyoruz ama yarım kilosu 10 TL'den tatlı ve tuzlu kurabiye siparişi de alıyorlar. Asıl işleri börek olduğundan (ki onda da nedense bir gün iyi bir gün kötü olduklarından) "semtin tüm pastaneleri kapatılmış, bütün petit-four'ları tüketilmiş, eklerleri bilfiil işgal altında" olmadığı sürece başvurulmayacak mekanlardan biri. (via website, 2122505785 veya yemeksepeti)

Ara sıra bu mekanlardan kaçamaklar güzel olmakla beraber, en güzel çay saati gıdası olan sokak simidi ve Karper'e selamlarımı sunar, çayımı doldurmak üzere mutfağa uzanırım efenm.


No comments:

Post a Comment