Friday, November 26, 2010

HomeRoom

image © Nejat Talas

Hemen söyleyeyim: Midemde hala şahane pizzası dururken, bir de gönül bağım olan bir mekanı tarafsız anlatmak biraz zor. Cihangir Caddesi'nde, Alman Hastanesi'nin arkasına denk düşen HomeRoom'un dışarıya servisi yok, dolayısıyla mekanda yiyebilir ya da paket olarak alabilirsiniz. Olumlu düşünmek gerekirse, bu, yediklerinizi yakmak için harika bir fırsat. Olumsuz düşünmek gerekirse, iş yoğunluğu arasında nefis bir pizzadan veya güzel bir sandviçten mahrum kalacaksınız. Ama elbette, Ah Canım Ahmet'in dediği gibi: Pozitif düşünce de kazanır!


Kahvaltı servisini pas geçerek direkt yemeklere giriyorum. Hafif yemek isteyenler için günlük değişen çorba çeşitleri ve salatalar mevcut, buğdaylı tavuk salatası özellikle tavsiye. "Çok aç değilim ama bunlar kesmez beni" diyenlere ekmek üstü lezzetler ve sandviçler taze olarak hazırlanıyor, ekmeklerini kendilerinin pişirdiklerini söylemekte fayda var. Doymak isteyenler için ise keçi peynirli ve köz patlıcanlı pizza, yarısı peynirli yarısı ıspanaklı pide, burger çeşitleri ve ister dana ister domuz sosisiyle patates graten güzel bir seçim olabilir. Sandviçlerin ve burgerlerin yanında kızarmış değil fırınlanmış elma dilim patates olduğunu hatırlatırım.

İçeri girdiğinizde camın önündeki rafta yine HomeRoom'un kendi ekibi tarafından yapılan macaronlar (fiyatları Divan'dan az, Hacı Bekir'den çok), bezeler, acıbademler var, kocaman acıbademleri iki kişi paylaşabiliyor. Bunun yanı sıra HomeLunch adı altında günlük yemek menüsü de mevcut, denk gelirseniz zeytinyağlı kereviz ve patlıcanlı fırın köfte tercih edilmeli.  

Fiyatlara gelirsek, salatalar 6.5 - 14; pizzalar 12 - 27; ekmek üstü lezzetler 8 -14; burgerler 11 - 16 ve günlük yemekler 4 - 9 TL arasında değişiyor, dolayısıyla çoğu Cihangir cafe'sinin altında; ancak ne yazık ki Sodexo Passcard geçmiyor.


HomeRoom, Cihangir Caddesi, 37 numara. Cihangir Hotel'e giderken solda, dönerken sağda.


HomeRoom (via 2122434088)

Ödeme şekli: Nakit, Kredi Kartı
Zamanlama: 7/10
Servis kalitesi: 8/10
Lezzet: 9/10 (Bazen tuzu fazla kaçırabiliyorlar)
Fiyat: 9/10
Görünüm: 9/10

2 comments: