Tuesday, November 30, 2010

Minda Mantı

image via mantı co facebook page


Gözümüzü mantı bürümüş günlerden birinde tanıştığımız ve sadece mantısıyla değil çiğ börek ve ev yemekleriyle de midemizi şenlendiren Minda Mantı, her ne kadar son dönemlerde mantısında kullandığı kıymanın miktarını mikroskobik oranlara düşürmüş olsa da, ev yemekleriyle halen gözde sipariş adresleri arasındaki yerini koruyor.

Mantıco olarak da bilinirliğini koruyan mekanda; hafif yemek isteyenler için beş çeşit zeytinyağlıya yer verdikleri zeytinyağlı tabağı; mantının ayrılmaz ekürisi çiğ börek ve on altın günü gücündeki mercimek köftesinin yanı sıra, her gün değişen yemekler, uygun fiyatlarıyla öğle yemekleri için bir alternatif oluşturuyor.

Mantı siparişlerinde ikili alüminyum tabakta ayrı ayrı gelen mantı ve yoğurda ek olarak sos ve sarımsak da küçük plastik kaplarda sunuluyor, vıcık vıcık yağlı mantı sevmeyenler için gayet uygun olmakla beraber, yoğurdu kimi zaman çırpmadan koyduklarından, etiaz mantı ile pek keyifli olmayabiliyor. Sebze porsiyonları doyurucu, siparişlerde çatal-bıçak-kolonyalı mendil unutulmuyor. Öte yandan gidip restoranda yemek isteyenler için, mutfağın açık olduğunu ve yemek yerken üst-baş koktuğunu da hatırlatmakta fayda var.

"Yemek + içecek veya salata" şeklindeki menüleri 11.5 - 15.5; mantılar 10 - 14; zeytinyağlı çeşitleri 4 - 6; ev yemekleri ise 2.5 - 7 TL arasında. Menüde salata ve makarnalar da mevcut, ancak mantı ve ev yemeklerinin yanında Minda'dan salata söylemek çok da akıllıca olmayabilir.

Minda Mantı, Taksim (via 2122448881 veya yemeksepeti)

Ödeme şekli: Nakit, Kredi Kartı, SmarTicket, PassCard, Yemek çekleri
Zamanlama: 7/10
Servis kalitesi: 7/10
Lezzet: 6/10
Fiyat: 8/10
Görünüm: 5/10

No comments:

Post a Comment