Wednesday, January 5, 2011

Galata Köftecisi

image via google images

Gönül köfteci dükkanlarından ziyade sokak köftecilerinden yana olsa da, Galata Köftecisi, sokak köftesi tadına yakın bir tat ve nasıl olduğunu asla anlamadığım, her daim taze ekmekleriyle, öğle molasında tercih edilebilecek mekanlar arasında yer alıyor. Bugüne kadar blog'da kendine yer edinen birçok mekanın aksine websitesi oldukça basit ama kullanışlı olan Galata Köftecisi, Sultanahmet Köftecisi'nin endüstriyel tadından sıkılanlar için iyi bir alternatif.

Köfte çeşitlerinin yanı sıra kuru fasulyesi ve tavuk kanadı da fena olmayan mekandan, amacına uygun olarak, genellikle soğanlı/soğansız piyaz ve köfte sipariş ediyorum; köftesi hakikaten lezzetli. Bir porsiyonda 6 köfte bulunuyor, maalesef hazır elma dilim patatesle, alüminyum kap içinde geliyor; başka bir kapta ise dilimlenmiş domates ve biber turşusu mevcut. Çatal, tuz ve peçeteye birbirlerinden bağımsız halde, beyaz naylon poşetin farklı köşelerinde rastlanabiliyor; ama ekmekler mutlaka taze. 

Ofise paket servis istemeyip biraz yürüyüş yapmaya razı olanları, hem normal (anne stayla) patates kızartması, hem de müessese ikramı çay bekliyor. Çayı müesseseden içmek istemeyenler için, 20 metre kadar ötedeki çay bahçesi de müsait.

Porsiyona ve köfte çeşidine bağlı olarak fiyatlar 8 - 12 TL arasında değişiyor.


Galata Köftecisi (via website, 2122436137 veya Galata Kulesi sok. No:3)


Ödeme şekli: Nakit, Kredi Kartı, SmarTicket, PassCard

Zamanlama: 7/10
Servis kalitesi: 5/10
Lezzet: 9/10
Fiyat: 8/10
Görünüm: 5/10

No comments:

Post a Comment