Monday, January 10, 2011

İkioda

image via google images

Taksim'de çalışan ortalama bir insanın yolunun yemek molasında Şişhane'ye düşme olasılığının çok fazla olmadığını bilmekle beraber, biraz samimiyetten, biraz da İstiklal Caddesi'nden kaçabilmek adına, bugünkü mekanımız Istanbul Kültür Sanat Vakfı'nın Deniz Palas adlı binasında bulunan İkioda. Hemen yanında bulunan, son dönemin gözde konser mekanı Salon'la yaptığı kelime oyunu da dikkate değer.

Kimileri burayı Peralı adıyla ve nispeten soğuk dekorasyonuyla hatırlayacaktır. O dekorasyondan artık eser kalmamış olmasına, içerideki yerli-yabancı dergilerin çeşitliliği ve fiyatların uygunluğu eklendiğinde, İkioda gerçekten de içinde zaman geçirilebilecek, huzurlu bir mekan haline dönüşüyor.

Neredeyse tüm menüyü deneme şansına eriştiğim mekanda, favorim, günün çorbası olarak sık sık karşıma çıkan cevizli kereviz çorbası. Sonrasında, temel bir salata bazına (yavru ıspanak veya yavru roka) eklenebilen hellim, tavuk, et veya balıklı salata tercih sebebi, özellikle levrekli salata denenmeli. "Ben bunun üstüne bir de tatlı yerim!" diyenler, çıtır çikolata veya balkabaklı cheesecake'i tercih edebilir. Yemek yerine sadece atıştırmalık isteyenler için ise kocaman bir peynir tabağı veya roast beef'li panini doğru seçim. 

Mekan henüz Ocak ayı başında açıldığı için kimi eksikler var, ama servise oturacak zaman tanımak gerekiyor, yine de ekip güleryüzlü, iyi niyetli. Müzik seçimleri güzel, kafa yormuyor. Alt katında daha çok masa düzeni, üst katında ise lounge havasında koltuklar hakim.

Menünün az ama öz, porsiyonların ise oldukça doyurucu olduğu İkioda'da günün çorbası 6 TL; salatalar 12 - 18; sandviçler 10 - 14; makarnalar 13 - 15; tatlılar ise 8 - 10 TL arasında. Kahveler 4 - 6; alkollü kokteyller ise 18 TL.


İkioda, Şişhane (Sadi Konuralp cad. No: 5; Şişhane metrosu Kasımpaşa yönü, Refik Saydam çıkışı)



Ödeme şekli: Nakit, Kredi Kartı, SmarTicket, PassCard
Zamanlama: 8/10
Servis kalitesi: 7/10
Lezzet: 10/10
Fiyat: 8/10
Görünüm: 9/10

No comments:

Post a Comment