Thursday, January 6, 2011

KaVe

image via google images


Tünel meydanından geçerken mütemadiyen pasajın içindeki renkli ışıklarını görüp merak etmeme rağmen, müşteri kitlesini gördükten sonra gitmekten vazgeçtiğim bir yerdi KV; açık adıyla KaVe. Gerek birkaç farklı mekan olduğunu düşünmem, gerekse şu sıra dondurmacı olan, eski La Cantine'in şahane -ve hesaplı- wrapleri, KaVe'yi normalden çok sonra keşfetmeme sebep oldu.

Paket servisi olmamasına rağmen, haftaiçi öğle saatlerinde yaptıkları açık büfeyle her damak tadına seslenen KaVe'de pizzadan ana yemeklere, zeytinyağlılardan makarnalara kadar birçok türe ev sahipliği yapan bir mutfak bulunmakta. Çıplak dana, Egzotik fantezi gibi ilgi çekici isimli yemeklerin fiyat skalası da oldukça geniş. Her halükarda en hesaplı olan öğle menüsünü sayarak işe başlayabiliriz; çorba, 10-12 çeşitten oluşan salata-zeytinyağlı büfesi, biri pilav olmak üzere dört çeşit sıcak yemek; iki çeşit tatlı ve meyve içeren açık büfe öğle yemeği 14.5 TL.

Pizzalardan, ızgara sebze içeren Otobur; salatalardan bonfilesiyle sezar salataya alternatif yaratan Brütüs; et yemeklerinden ise pazıya sarılmış  KV'nin kuzusu seçilebilir. Alkol de bulunan mekanda porsiyonlar göz doldururken fiyatlar kısmen cep boşaltıyor. Pizzalar 16 - 19; makarnalar 21 - 25; salatalar 18.5 - 25; et yemekleri ise 29.5 - 35 TL arasında değişiyor. Kimi yemeklerin çok hesaplı, kimilerinin ise gereksiz derecede pahalı olduğunu hatırlatmakta fayda var. Yazları bahçenin güzel olduğu mekan, kışın da sıcak (katalitik sobalı) atmosferiyle yalnızca yemek için değil, öğleden sonra kahve-tatlı kaçamağı yapmak için de gayet uygun.


KaVe, Tünel (via website, 2122514338 veya Tünel Geçidi No: 10)


Ödeme şekli: Nakit, Kredi Kartı, SmarTicket, PassCard

Zamanlama: 8/10
Servis kalitesi: 9/10
Lezzet: 9/10
Fiyat: 6/10
Görünüm: 8/10

No comments:

Post a Comment