Tuesday, February 8, 2011

Nizam Pide Salonu

image via nizampide.com

Bugünkü post, havaların soğumasıyla birlikte çılgınca yağ depolamaya meyleden metabolizmasının sesini dinleyenler için geliyor. NPS kısaltmasıyla ve şahane kuşbaşılı pideleriyle ünlenen Nizam Pide Salonu'nun, Beyoğlu'nda, biri merkez olmak üzere iki şubesi var. Sabah 04:30'a kadar açık olmasıyla alkollü bünyelerin de vazgeçilmez dostlarından biri haline gelen Nizam Pide, hem kapalı, hem de açık pideleriyle göbeğe ve cüzdana destek veriyor.

Merkezle şube arasındaki farklar çok fazla olmasa da, şubesinde normal pidelerin kapalı versiyonları da bulunuyor. Kuruluş amacına karşı düşerek döner ve/veya kuru fasulye yemeyeceğinizi varsayarsak, çorbalardan mercimek veya sarımsak sorunu olmayanlar için şahane işkembeyle başlamak mümkün. Pidelerden kuşbaşılı kaşarlının lezzeti bir yana; kıyma, kuşbaşı, kaşar ve sarımsak içeren Doktor Nizam da hem mideye, hem de bağışıklık sistemine dirsek çıkıyor. Etle arası olmayanlar için mantarlı ve Trabzon peynirli versiyonlar da mevcut. Gelenekselci olduğumdan normal sütlacı elbette tercih ederim, ama atom sütlaç ve ballı muzlu sütlaç da dikkati çekmiyor değil.

Pideler karton pide kutusunda, kolonyalı mendil ve bol peçeteyle birlikte geliyor, zamanlama gayet iyi. Fiyatlar 9 - 14 TL arasında değişiyor, örnek vermek gerekirse Trabzon peynirli 9, mantarlı 10, Doktor Nizam 11 TL. Çorbalar 3.5 - 6 TL arasında; sütlaçların ise en pahalısı dondurmalı sütlaç 5 TL.


Nizam Pide Salonu, Taksim (via website, 2122497918 veya yemeksepeti)

Ödeme şekli: Nakit, Kredi Kartı, SmarTicket, PassCard, Yemek çekleri
Zamanlama: 8/10
Servis kalitesi: 7/10
Lezzet: 7/10
Fiyat: 8/10
Görünüm: 6/10

2 comments:

  1. İşte bu! Bu arada bu anımı paylaşmadan edemeyeceğim. Nizam Pide'nin konsolosluk tarafındaki şubesinin camekanında yeni yıla girdiğimiz haftalarda pek yaldızlı bir yazı vardı: "2011 Sütlaç Yılı Olacak"

    ReplyDelete
  2. hahahah, inanırsak olur bence :))

    ReplyDelete