Saturday, February 26, 2011

Helvetia

image via yemekbahane

Helvetia'yla tanışmam açıkçası biraz meşakkatli oldu, zira her daim kalabalık olan masaları ve Üçüncü Mevki'yi anımsatan havası ile, bir türlü fırsat bulup da içeri giremedim. Geçtiğimiz haftalarda müsait bir anına denk gelip içeri girebildiğimde ise, uzunca bir süre sebze yemeklerimi nereden sağlayacağımı bulmuş oldum.

Gerek kış mevsiminden kaynaklanan vücudun "yağ depoluyorum!" sinyalleri, gerekse adlarına Love Handle diye güzelleme yapılan bir kısım fazlalıktan dolayı, şu sıra sebze yemeklerine ağırlık vermiş durumdayım, elbette bu durumda anne yemeği özleminin de rolü büyük. Helvetia'da günlük yaklaşık 3-4 çeşit çorba, 5-6 çeşit sıcak yemek, 3-4 farklı destek (fırında makarna...vb) ve 15-16 adet soğuk yemek çıkıyor. Tüm yemeklerin tezgah üzerinde cam kaplarda sıralandığı mekanda birkaç yemek birden seçip tek tabakta öğle yemeğini özetlemek mümkün.

Sıcaklar arasında köfte ve pazı denenebilir, destek lezzetler içinde sebze graten, mücver ve fırında makarna, zeytinyağlıların yanına en çok yakışanlar arasında birinciliğe oynuyor. Soğuklar arasında pırasa ve dereotlu kabak'ı tek geçmekle beraber, kısır ve mercimek köftesi de göz alan lezzetlerden. İki soğuk yemek, bir destek lezzet seçtiğinizde, yaklaşık fiyatı 8.5 - 9TL'ye geliyor; ki bu da bütçeyi sarsmayan yerler arasında Helvetia'nın yerini sağlamlaştırıyor.

Dışarıya servisi olmayan, öğle saatlerinde de her daim kalabalık olan mekanda siparişi paket olarak almak mümkün, yemekler alüminyum kaplarda ve beyaz plastik poşetlerde servis ediliyor, kalabalık nedeniyle paketinizi almadan evvel çatal-bıçak kontrolü yapmanız tavsiye edilir. Mekanda oturup yemek yiyenler içinse, giren çıkanın hesabını tutmaya çalışmak, yemek sırasında eğlenceli vakit geçirilebilecek, hoş bir aktivite.

Helvetia, Asmalımescit (Sofyalı sok. No: 8; via 02122458780)



Ödeme şekli: Nakit, Kredi Kartı, SmarTicket, PassCard
Zamanlama: 9/10
Servis kalitesi: 7/10
Lezzet: 10/10
Fiyat: 9/10
Görünüm: 8/10

No comments:

Post a Comment