Thursday, July 21, 2011

Sofyalı 9

image via google images


"Gözden ırak olan gönülden de ırak olur" derler, gönül isterdi ki göbekten de ırak olsun; ancak Şubat ayı sonundan bugüne dek süren ara, maalesef yemekten -ve göbekten- uzak kaldığım anlamına gelmiyor. Bu uzun ara için özürlerimi de ileterek, gelelim bu seferki post'un konusu Sofyalı'ya...

Genellikle, akşam yemeği servisine yönelik mekanların öğle yemeği servisi nispeten ruhsuz ve loş olur. Sofyalı'da da, dışarıda oturmadığınız sürece o loş atmosfere rastlamak mümkün. Her ne kadar, öğle molalarında Asmalımescit'in kalabalığı mekana bir hareket katsa da, gerek henüz uyanamamış görünen servis personeli, gerekse elinizin altında bir ehlikeyfin -ya da en azından bir rakı şişesinin- olmaması nedeniyle hep bir şeyler eksikmiş gibi hissediliyor.

Öğle vakti, yemek molasında rakı içmeyeceğinizi varsayarsak, aslında Sofyalı'nın menüsü oldukça kısıtlı. Öte yandan, rakısız olarak fava, patlıcan salata ve diğer bir kısım mezeden oluşabilecek kaçamak menülerin yanı sıra, bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar yemek seçeneği arasından herkese hitap edecek bir şeyler bulunabiliyor. Sıradan ton balıklı salatayla yetinmeyenler için tane mısır, beyaz peynir ve havuç içeren Sofyalı salata önerilebilir. Yine öğle saatlerinde çıkan pazı dolması ve levrek, menünün değişmez kalemlerinden. Daha da hafif bir şeyler yemek isteyenler için karpuz-peynir ve pilav gibi seçenekler de mevcut. Ancak, ara sıcaklar arasından istenebilecek kaşarlı börek'in bir porsiyonunda sadece bir adet ufak börek olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

Dışarıya servisi olmayan mekanda öğle yemeği için kişi başı harcama ortalama 15 ile 20TL arasında değişiyor. 


Sofyalı 9, Asmalımescit (Sofyalı sok. No: 9; via 02122450362)



Ödeme şekli: Nakit, Kredi Kartı, SmarTicket, PassCard
Zamanlama: 7/10
Servis kalitesi: 8/10
Lezzet: 7/10
Fiyat: 8/10
Görünüm: 7/10

No comments:

Post a Comment